Filmovi koji daju više pitanja nego odgovora (2. deo)

0
1175
Filmovi koji daju više pitanja nego odgovora (2. deo)

U savremenom načinu življenja čovek često nema vremena da zastane i razmisli o životu, njegovom značenju, ili da neke stvari sagleda iz druge perspektive. Ipak, s vremena na vreme, svakome dobro dođe predah, kao i postavljanje novih ciljeva.

Ponekad nam filmovi pomažu da damo glas našim unutrašnjim dijalozima, posebno oni čiji se likovi suočavaju sa promenama od životnog značaja i preispituju sebe.

Prošle nedelje smo za vas izdvojili sedam predivnih filmova koji „hrane“ ljudske misli i pomažu čoveku da bolje upozna sebe. Došlo je vreme da upotpunimo listu sa još sedam, takođe maestralnih kinematografskih ostvarenja slične tematike.

Nazad
Sledeći

ČOVEK IZ GRADA

Beskrupolozni holivudki agent Džek saznaje da se njegova žena Nina upustila u stastvenu vezu sa njegovim najvećim klijentom. Kasnije, kada ga okrutna sudbina zadesi još jednom, Džek mora da razotkrije mrežu intriga kako bi sačuvao stvari za koje se borio.

Dok se svim silama bori da sačuva život, čovek kome je nekada najvažnija stvar na svetu bila moć, počinje da shvata šta su zapravo najvrednije stvari u životu.

greentreesfilms

Uloge: Ben Affleck, Amber Valletta, Rebecca Romijn, Mike Binder, Gina Gershon, Adam Goldberg, Jerry O’Connell, Kal Penn, John Cleese, Damien Wayans…

Nazad
Sledeći