Detalji koje nismo primetili u seriji “Prijatelji”

0
1187

Iako je poslednja epizoda čuvene serije Prijatelji (Friends) prikazana pre skoro 13 godina, nekima je i dalje jedna od omiljenih serija koje rado pogledamo kada čekamo da izađu nove epizode nekih aktuelnih serijala.

Sugurno je da, čak i najvećim detaljistima, po nešto uspe da promakne. Baš iz tog razloga, za vas izdvajamo nekoliko detalja koje niste uočili prilikom gledanja jednog od najpopularnijih sitkoma ikada.

Uvek slobodno mesto

Foto: © NBC

Sugurno je da ste se bar jednom zapitali kako to da je čuvenoj ekipi uvek slobodan kauč u kafiću. Međutim, ako pažljivo pogledamo, videćemo da na stolu stoji jasan znak – “rezervisano”. Krajnje jednostavno i logično objašnjenje, iako se znak tu ne nalazi baš u svakoj epizodi.

Dolar za vikanje!

Foto: © NBC

Monika je oduvek bila zahtevna, a njen karakter često sklon izlivima emocija, koji su propraćeni vikom. Međutim, na svojstven način je pokušavala da se suoči sa svojim preteranim reakcijama, te je u restoranu Alessandro, u kom je radila, imala svoju teglu u koju bi svaki put kada želi da vikne ubacila po dolar.

Očigledno je da se mnogo puta izdrala na svoje kolege.

Magičan prozor

Foto: © NBC
Foto: © NBC

Svi su bezbroj puta imali priliku da vide Monikin stan, kao i prozor koji se nalazi u kuhinji.
Međutim, da li ste ikada primetili da je pogled sa njenog prozora često različit?
U nekim scenama se vide cigle zgrade od preko puta, dok se u nekim scenama vidi pogled ka ulici.

Krajnje kul prozor, moramo priznati.

Jednom su čitavoj glumačkoj ekipi dodali prezime – Arket!

Foto: © NBC

U uvodnoj špici prve epizode šeste sezone, svakom glumcu je uz sopstveno prezime dodato i prezime Arket. Ovo je bio način da čestitaju srećnom paru, Dejvidu i Kortni, koji su njeno prezime promenili u Kortni Koks Arket.

Ros ima dva rođendana

Foto: © NBC

Dok svi ostali podležu uticaju vremena i stare, Ros je u čak tri sezone imao 29 godina.
Takođe, prema navodima doktora Gelera,  Ros je rođen u decembru, dok nam, u jednoj od epizoda, sam Ros kaže da je rođen 18. oktobra.

Prijatelji se skoro nikada ne smeju Čendlerovim šalama

Foto: © NBC

Svi vole Čendlerove šale i sarkastične komentare. Međutim, interesantna je činjenica da je najmanje smeha u epizodama bilo izazvano upravo njima.
Jedino logično objašnjenje izostanka smeha u tim prilikama je to da režiser nije želeo da skrene pažnju sa osmišljenog toka radnje koja bi bila blago poremećena pauzama za smeh.

Šta da kažemo osim – jadan Čendler.

Medicinsku sestru i Džoijevu agentkinju je odigrala ista glumica 

Foto: © NBC

Da, da, baš tako! U ovim scenama se to jasno da i videti.

Foto: © NBC

Kortni Koks je bila trudna u toku snimanja poslednje epizode

Foto: © NBC

Kada je Lisa Kudrov ostala trudna, scenaristi su to uspeli da prilagode scenariju i da od toga naprave posebnu priču. Međutim, kada je Kortni zatrudnela, u tome nisu uspeli iz jednog prostog razloga – Monika i Čendler nisu mogli da imaju dece i usvojili su blizance. Iz tog razloga, veći deo odeće koju Kortni nosi u poslednjim epizodama je široka, mada, kao što se možemo uočiti na slici, njen stomak se vrlo jasno može videti.

Izvor naslovne fotografije : pinterest.com