Đenovići – Beogradu: Muzička potvrda prijateljstva

0
1048

Poznato je da u Đenovićima, mestu u Boki Kotorskoj, svoje leto rado provode mnogi Beograđani. Ovo mesto na obali zaliva je poznato kao prava mala rokenrol enklava koja se 12. oktobra seli u Beograd, i to u restoran “Zapata Rio” kod hotela Jugoslavija, gde će biti održan koncert benda iz Đenovića, kao i benda iz Beograda. Simbolično, događaj je dobio ime “Đenovići – Beogradu”.

U Đenovićima je ranije organizovana manifestacija Mještani mještanima, čiji oranizatori su ovaj put rešili da takav muzički događaj prošire, obogate i podele sa novim gradovima.

Cilj samog koncerta je uzvraćanje posete Beogradu, predstavljnje muzičara iz Đenovića i upoznavanje različitih muzičkih senzibiliteta, a u njegovu svrhu sviraće spoj dva benda iz zalivskog letovališta – grupa “High Horses”. Za ovo gostovanje pripremili su program koji se sastoji iz blues i rock’n’roll muzike.

Beogradski gost na događaju biće bend Hunting Souls, a pored njih su najavljena gostovanja nekoliko beogradskih intrumentalnih solista. Na događaju će, u znak podrške, prisustvovati i veliki broj Đenovčana.

Događaj organizuju: Penzionersko rekreativni centar Đenovići i Hercegnovski Strip Festival