“Bohemian Rhapsody”: Stiže film o velikom Frediju

Oživljavanjem lika i dela određene ličnosti kroz knjigu ili film, jasno stavljamo do znanja da baš ta osoba besmrtna. Bez obzira gde i u koje vreme je bila majstor svog zanata.

Dugo očekivano filmsko ostvarenje Boemska repsodija provešće nas kroz rad jedne od najpopularnijih rok sastava ’70 i ’80 godina prošlog veka, ali i život frontmena ove britanske grupe. Pred vama se nalazi prvi zvanični trejler za film o grupi „Queen“ i Frediju Merkjuriju (Fredie Mercury).

Ovo ostvarenje, koje ćemo premijerno moći da vidimo u novembru, nosi ime jedne od najpopularnijih pesama ove grupe – Bohemian Rhapsody.

Film je, kao ideja, svetlost dana ugledao još 2010. godine, međutim došlo je do nekih nesuglasica. Za glumca koji će tumačiti Fredijev lik odabran je Saša Baron Koen (Sacha Baron Cohen). Iako njih dvojica imaju velikih sličnosti što se tiče crta lica, ipak se gitaristi Brajanu Meju (Brian May) taj izbor nije dopao, te je Koen 2013. godine napustio projekat.

U međuvremenu, režiser filma, Dekster Flečer (Dexter Fletcher) izabrao je Ramija Maleka za glavnu ulogu. Inače, Malek je široj javnosti poznat iz filma „Mr. Robot“.

Pesma Bohemian rapsody je proslavila grupu Queen i fenomenalnog Fredija. Rođen u Tanzaniji (tadašnji Zanzibar), ovaj pevač raskošnog glasa umeo je i scenski i te kako da dočara pesmu publici. Te je osamdesetih bio njbolji zabavljač na planeti. Film je zasnovan na priči o vrtoglavom rastu popularnosti samog benda, njhovom stvaranju muzike, odnosno uvođenja nekog revolucionarnog zvuka. Ipak, sve što je lepo, kratko traje. Poslednji njihov zajednički nastup bio je u okviru kampanje „live aid“. Kasnije, Fredi Merkjuri ulazi u velike probleme, otrkrivaju mu da boluje od side, od koje umire 24. novembra 1991. u svojoj 45. godini.

Premijera filma na velikom platnu zakazana je za 2. novembar 2018. godine. A do tada, pogledajte trejler:

Izvor fotografija: imdb.com