Aleksa Gavrilović o tamnoj strani modelinga: Potrebna je hrabrost da biste bili model

Možda ne znate njegovo ime i prezime, ali ovo lice vam je sigurno nekada privuklo pažnju kada ste šetali gradom i slučajno pogledali reklamni materijal na zgradama, trolama i mnogobrojnim tržnim centrima

Reč je o uspešnom modelu Aleksi Gavriloviću iz Novog Sada kog pojedini obožavatelji porede sa Apolonom. No, ni to poređenje nije uzalud imajući u vidu broj časopisa i magazina čije je korice krasio. Za svoj izgled je nagrađen titulom Mistera Srbije 2016. godine. Svaku svoju kampanju gleda na drugačiji način i zahvalan je ljudima koji su mu dali šansu jer je kroz njih izgradio sebe i svoj karakter.

Za sam početak zamolili smo ga da nam otkrije koja je to najveća zabluda o muškom modnom svetu?

Najveća zabluda o muškom modnom svetu kod nas je da su svi muški modeli gej ili isfeminizirani i baš iz tog razloga se razmišljaju da li da se uopšte bave modelingom da ih ne bi na taj način gledali.

Da li si od malena sanjao da budeš model ili se jednostavno dogodilo?

I da i ne. Pisao sam baš mojoj sadašnjoj matičnoj agenciji koja je tada glasila za najbolju, a i sada je smatram isto. Bio sam previše mlad i možda je dobro što nisam krenuo u tom trenutku jer sam tek bio prvi srednje i verujem da bih teško poklopio oba sveta.

Na šta si morao da se navikneš od kako si model?

Na konstantnu spremnost da danas ili sutra može doći poziv da se putuje za posao.

Da li se nekada postidiš fotoaparata i kamera?

Nikada više. Što pre nije bio slučaj. Smatram da je sve u samopouzdanju.

Šta misliš o modnoj sceni Srbije/ Beograda?

Smatram da je retko ko moderan od naših brendova izuzetak nekih. One sa kojima radim smatram upravo takvim i na taj način pristupačnijim od drugih.

Pored mode, u čemu još uživaš?

Pored mode uživam u praćenju košarke i treniranju jer me rasterete i čine da se osećam mnogo bolje kako fizički tako i psihički.

Dok bi mnogi pomislili da je posao manekena samo da se lepo obuče i pozira pred objektivima, Aleksa otkriva drugu stranu tog poziva govoreći kako je za izgled jednog modela potrebno mnogo truda, znoja i odricanja.

Podeli sa nama nekoliko saveta kako da na fotografijama ispadnemo što lepše?

Po mom mišljenju sve je stvar ugla i svetla. Treba naći dobar profil i ostalo je sve stvar kamere.

Aleksa je pored svoje matične Fox agencije, deo mnogih u svetu, kao Next London, View Barselona, Premiun Paris, Crew Milano, PMA Hamburg, TFM Oslo i Two menagement Kopenhagen. Zbog toga on je uvek u pripravnosti da na poziv svoje agencije napusti svoje trenutno prebivalište i zbog posla krene na put oko sveta posećivajući neke od najvećih modnih prestonica.

Koje države najčešće posećuješ i zašto?

Najviše posećujem Milano zbog poslova, a najviše preferiram Portugal jer mi sve odgovara. Hrana, ljudi, prelepa mesta, sve je za poželeti.

https://www.instagram.com/p/BiZTPp5Bekc/

Najizazovniji šuting u dosadašnjoj karijeri je bio?

Luk buk za Dolce & Gabbanu jer je sva obuća bila za dva broja manja od moje. U isto vreme i vrlo prijatno slikanje.

https://www.instagram.com/p/BWTPh1ehFfp/

Šta ti se nimalo ne dopada u svetu mode?

Nažalost činjenica da se danas svi smatraju modelom, a retko ko po mom mišljenju jeste.

Koliko sujeta može da uništi karijeru? Postoji li slučajevi kada i pored nje, modeli dobijaju mnogo šansi jer imaju ”ono” nešto?

Sujeta može da uništi dosta toga i svako po mom mišljenju treba da nađe svoje jake tačke i da ih ispoljava što više. Svi ih imamo i samo treba biti strpljiv pa će šanse i doći.

 

Trend na Instagramu koji bi zaustavio?

Ono što me zaista iznervira je prevelik fotošop na fotografijama.

Kakve te fotografije nerviraju?

Upravo takve fotografije jer se stvaraju i kompleksi, a kada se te osobe vide uživo uopšte ne liče na sebe.

Tvoja naveća želja u poslovnom smislu je?

Parfem za neki od najvećih brendova.

Iako je naveo svoju profesionalnu želju, malo ljudi zna da je Aleksa diplomirani pravnik. To je još jedan od dokaza da za razliku od pojedinih slučajeva on ipak brine za svoju budućnost, bez obzira na uspešnost u modelingu trenutno.

Rad Alekse Gavrilovića možete pratiti putem njegovog Instagram profila.

Ivan Hijavata Radulović
Ivan Hijavata Radulović
Student Pravnog fakulteta u Kragujevcu. Dadilja u kriznim momentima. Ume svakog da sasluša, ali ipak na kraju sluša sebe. „Kad bi bilo” pretvara u „eto, i to sam uradio”. Ne drži ga mesto. Ne pije, ali će mu koka kola doći glave.