57 godina razlike: Dečak i čovek pričaju o životu

Sedmogodišnji dečak i šezdeset četvorogodišnji čovek, sedeli su pred kamerama poznate YouTube ekipe pod nazivom Facts. i međusobno se intervjuisali o važnim životnim pitanjima. Njihove razlike i pregršt zanimljivih pitanja uveli su nas u nežni video koji nam pokazuje kako mladost još uvek može udeliti po koji savet starosti, ali i kako se od mudre starosti može mnogo naučiti. U pitanjima poput: “Šta je najteže u mladosti?”, gde dečak veselo kaže: “Domaći zadaci!”, dok stariji čovek odgovara: “Najteže je što više ne možemo raditi ono što smo u mladosti mogli.” – ogledaju se sva svojstva ovog života.

Međutim, ono što posebno izaziva toplinu u ovom videu jesu saveti koje daju jedni drugima. Oni glase: “Ne moraš biti bogat, da bi bio srećan. Radi one stvari koje te čine srećnim, jer kada si ti srećan, svi oko tebe su srećni.” To je ono što poručuje život u starosti, dok neiskvareni mladi život poručuje: “Ponašaj se normalno. Ne budi blesav. Ne zlostavljaj ljude…“

U samo nekoliko rečenica, smeštenih u četiri minuta video klipa, dobili smo uvid u most koji će svako od nas preći u odrastanju. Dobili smo teorijsku odrednicu života, ali i važan savet – Zagrljaj nekad može biti rešenje!