SUPAnova: Novogodišnji muzički koktel u klubu “Kenozoik”

0
826

Kao što bi rekli zaljubljenici Blender žurki:
“Every good kitchen need to have a Blender and a juice”,
i ovoga puta famozni Blender za vas je pripremio neverovatan, zimski koktel u klubu “Kenozoik” (Cetinjska 15a) za 13. januar i doček ove “naše” SUPAnove! Posetioce SUPA nove žurke očekuje bogat muzički program s početkom od 22h. Na Nema nigde nikog stejdžu, nastupiće po prvi put revolucionar haus muzike Tyree Cooper iz Čikaga, a domaću podršku pružiće mu elektro-alternativni dvojac Idemo na Mars (MKDSL & Filip) svojim live nastupom, eksperimentalni bend Chorbika i DJ Kristian Molnar. Za muzički izbor na Nemamo kud bini, biće zadužen gost iz Berlina, Gizzie the Fox, DJ Lule i Mr Cash. Ljubitelji savremenih umetničkih formi, tokom cele večeri, moći će da uživaju u performansu iznenađenja na Uzalud me budis u pola 6 pozornici.

Tyree Cooper iz Čikaga deo je prvog talasa haus izvođača, sa vinilom „I Fear The Night“, za etiketu Underground, izdavne 1986. godine. U karijeri je upisao preko 80 izdanja, za izdavačke kuće kao što su Dance Mania, Ovum, Compost i Clone, ostavivši dubok trag na plesnu scenu današnjice.

Blender

Rodonačelnik je hip-haus muzičkog pravca i doprineo je njegovoj popularnosti na globalnom nivou, kao i haus muzike. Pored ranije pomenutog vinila, koji je brzo postao andergraund klasik u Čikagu, usledili su drugi hitovi: „Video Crash“ (1987), „Acid Over“ (1988), „Turn Up The Bass“ (1988/99), „Let’s Get Hyped“ (saKool Rock Steady, 1989), „Let The Music Take Control“ (1989) i „Hardcore Hip House“ (1989).

Nastupao je pocelom svetu, na muzičkim događajima i festivalima kao što su:
Glastonbury Festival UK, Amsterdam Dance Event, Concrete Paris, Mona Club Paris, Half Baked UK, Houspitality San Francisco, Evil Olive Chicago…
Zajedno sa Bobby Starr-om, rezidentje berlinskog kluba Tresor.

Blender

Gizzie the Fox, kolekcionar vinila i zaljubljenik u iste, jedan je od članova sastava Samanta Fox. Rezident je čuvenog berlinskog kluba “Salon Zurwilden Renate”, urednik muzičke emisije “Radio Renate”, deo kolektiva OYE Records Store-a i polovina dua “The Vandelays”. Berlinskoj muzičkoj sceni poznat je i po serijalu žurki Whiskey Tango Foxtroitt, koje vodi sa Jean-Daniel Tomor-om.

Ulaznice za SUPAnova žurku nalaze se u prodaji putem mreža Eventim i Gigstix po ceni od 700 dinara.

Dočekajmo zajedno SUPAnovu!
Vidimo se na Blenderu!