“SUNDAYS” – Film o našoj budućnosti

0
705

“Sundays” (“Nedelje”), predstavlja ideju igranog filma, kreiranu i napisanu od strane holandskog direktora reklama Miše Rozema (Micha Rozema) i realizovanu od njegove produkcijske kuće Post Panic Pictures iz Amsterdama.
Nastao je kao rezultat priče koja je godinama živela u njegovoj glavi, slika koje je želeo vizualizirati i želje da se stvori film, potpuno drugačiji od svega onoga što smo do sada videli.

Želimo da vratimo što vise inteligentnijih, zanimljivijih i pametno osmišljenih Sci-fi filmova. Onih čije se priče ne baziraju samo na holivudskoj pucnjavi.”, objasnio je režiser Miša Rozema u jednom od intervjua i nastavio, “Moja produkcijska kuća Post Panic Pictures imala je ambiciozan plan. Napraviti kratak film koji bi kasnije bio korišćen kao koncept za igrani film. Tako je nastao ‘Sundays’, naučno-fantastični film baziran na već postojećoj ideji o čijoj sam realizaciji sanjao godinama. Danas smo ponosni što smo vam omogućili ‘kratak’ pogled na tu ideju.”

Foto: deadline.com

Priča je tu.

Velikom brzinom se približavamo događaju do sada neuporedivom u našoj istoriji.
Tačka vrhunca poznata kao “tehnološka singularnost”. To je trenutak u kome kompijuterska snaga nadvladava ljudsku inteligenciju.

Naš svet će se zauvek menjati. Mi smo na ivici da odlučujemo o budućnosti čovečanstva. Da bismo se održali možda ćemo morati promeniti samu definiciju šta znači biti čovek.
Šta je zapravo “čovek”? Odakle počinje i gde se ona završava. Da li smo spremni da proširimo svoju definiciju i našu etiku na uglove koje nikada nismo ni mogli zamisliti? Da li postoji neograničeni rok našeg postojanja?

Foto: deadline.com

“Sundays” (“Nedelje”) je distopijski, filozofski, naučno-fantastični film koji je u potpunosti snimljen u Meksiko Sitiju. Glavnom liku po imenu Benu (Brian Petsos) kraj sveta izgleda kao noćna mora. Njegova sećanja na prošli život, čine mu se kao da mu ne pripadaju. Kada mu se iznenada počnu vraćati sećanja na Izabel, njegovu jedinu ljubav, i njen misteriozni nestanak, počinje egzistencijalno spuštanje u konfuziju i očajna potreba da se otkrije istina.

Ova realnost prikazuje zapanjujući, iznenađujući tamni svet. Svet koji očigledno nije njegov.

Priča se odvija 50.000 godina u budućnosti, neverovatno dugo vremena čak i za standarde naučne fantastike.

Foto: deadline.com

Dok napredujemo 50.000 godina u budućnost, kao gledalac očekujete da će do ovog trenutka evolucija ili tehnologija učiniti svoje i promeniti svet.
Ali ispostavlja se suprotno: sve je ostalo potpuno isto. Vidimo iste ljude u istom gradu koji rade upravo iste poslove. Tekstura sveta, njegovi mirisi, njeni ljudi, njen jezik – sve je ostalo isto.” govori Rozema.

Sledeći korak za produkcijsku kuću Post Panic je da ubedi velike holivudske studije da ulože u projekat kako bi ga pretvorili u igrani film.
Trenutno su u pregovorima sa Holliwood-om i Warner Bros-om.

Naslovna fotografija: tracking- board.com