Promocija knjige “Poslednji urlik vukova”: Monotonija, bes i nemoć sopstvene generacije

0
1143
Promocija knjige

Da pisana reč nije mrtva, kao i književna umetnost, potvrđuje nam student Fakulteta za kulturu i medije, Nikola Jovanović, čija se prva promocija zbirke kratkih priča i pesama održava 14.10.2017. u 19 časova u Centru za kulturu Palilula.

“Poslednji urlik vukova” je naziv zbirke u kojoj autor piše o temama koje se tiču monotonije, besa i nemoći sopstvene generacije. Jedinstvenim stilom pisanja, Nikola Jovanović je zaintrigirao čitaoce, ali i sam literalni vrh.

Recezent knjige, Vanja Bulić, potkrepljuje rečima njegov neupitni talenat: “Već prvi stihovi Jovanovićeve pesme objašnjavaju njegov način razmišljanja, dobrim delom uslovljen mučnim godinama u kojima odrasta i sazreva: “A šta ako se rodite na tlu balkanskom, na belom kamenu krvlju ofarbanom…“
Ne znam da li će se Nikola u daljem radu više okrenuti poeziji ili kratkoj priči, ali sam siguran da će biti primećen i od kritike i čitalačke publike, jer poseduje vrhunski dar da čitaoca uvuče u svoj literarni svet.”, ispričao je Vanja.

Svoje pisanje Nikola naziva “ubistvom iz nehata”, a za svoje prvo delo “ Dileme” je dobio nagradu Pegaz. Teške i turobne teme koje autor obrađuje znaju da iznenade svojom pronicljivošću i oštrinom, jer se ne očekuju od tako mlade osobe, što ostavlja još jači utisak.

Nikola Jovanović nam je ogolio deo svoje duše i pokazao svoju izuzetnost, zato ne sumnjamo da će se o ovom mladom piscu još dugo pisati, a o njegovom delu prepričavati i govoriti.