Pesma koja otklanja stres

0
1231
Keep calm and let the music play on

Naučnici su jedni od najfascinantnijih ljudi na svetu!

Naime, u jednoj britanskoj laboratoriji, grupa naučnika bavi se istraživanjima kako da se osećamo srećnije, kako da pronađemo način da budemo više opušteniji i kako da samim tim produžimo svoj životni vek.

Sreća po nas pa se, prema njihovim naučnim analizama, stresa možemo osloboditi veoma lako i to uz pomoć jednog para slušalica.

Ekipa koja stoji iza čuvene organizacije Mindlab International, nakon brojnih analiza, pesmu Weightless, engleskog benda Marconi Union, proglasila je za najopuštajuću pesmu na svetu.
Kažu da ova numera, dokazano, umanjuje stres do 65%.
To je svakako bolji rezultat od onog koji se dobija uz pomoć čokolade.

uicradio.wordpress.com

Interesantna je činjenica da je pesma Weightless napravljena specijalno sa ciljem stvaranja “spa-like” tretmana. Kreirajući je zajedno sa terapeutima zvuka, bend je stvorio melodiju koja igra ulogu savršene terapije za vaš mozak.

Pesma postepeno usporava sa 60 na 50 taktova u minuti, uzimajući u obzir vreme koje je potrebno za prilagođavanje taktova pesme sa otkucajima vašeg srca. U pesmi se melodija ne ponavlja pa se samim tim vaš mozak opušta.

Istraživanja kojima se bave studije o ljudskom mozgu, pokazuju da muzika funkcioniše na veoma dubokom nivou ovog organa, stimulišući ne samo one regione odgovorne za procesiranje zvuka, već i one koji su povezani sa emocijama.

Budite pažljivi kada je i gde slušate. Pesma je toliko relaksirajuća, da njeno slušanje nije preporučljivo za volanom, u toku vožnje.

Uživajte u dremci!Naslovna fotografija: theodysseyonline.com