Osvoji putovanje na Sarajevo film festival gledanjem filmova

U okviru takmičenja European Film Challenge, filmofili iz Srbije gledaće 10 filmova u borbi za odlazak na festival filma u Sarajevu

U periodu od 4. marta do 4. maja 2024. godine, filmska publika od 18 do 35 godina iz Srbije pozvana je da učestvuje u takmičenju u gledanju filmova u kojem je glavna nagrada put, smeštaj i akreditacija za Sarajevo film festival, koji se održava u avgustu. Pravila takmičenja su vrlo jednostavna: u naglašenom periodu zainteresovani bi trebalo da odgledaju 10 evropskih filmova, registruju se i postave ih na europeanfilmchallenge.eu/sr i tako sakupljaju bodove. Svaki odgledani film donosi 7 bodova, a svaka različita platforma na kojoj je odgledan 3 boda. Dodatne bodove takmičari mogu da osvoje gledanjem filmova u partnerskim bioskopima, kulturnim institucijama, na festivalima i VoD platformama, kao i podržavanjem domaće kinematografije. O tome kako da povećaju šansu za pobedu, učesnici takmičenja se mogu informisati na samom sajtu i društvenim mrežama izazova – @europeanfilmchallenge_rs .

Nagradna igra #europeanfilmchallenge predstavlja deo velikog evropskog interaktivnog projekta za razvoj publike, koji uključuje upotrebu inovativnih i digitalnih promotivnih tehnika i alata, kako bi se doprinelo većoj cirkulaciji evropskih filmova na različitim platformama. Odvija se  u 14 evropskih zemalja: Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Belgiji, Mađarskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Španiji, Portugaliji, Italiji i Letoniji. Projekat se realizuje uz podršku Evropske unije kroz program Kreativna Evropa MEDIA.

Prihvati izazov, gledaj omiljene evropske filmove i osvoji putovanje na jedan od najvećih regionalnih filmskih festivala!