Novi singl i spot ’’Hurtless’’: Kontrabasista Đorđe Stijepović u prvom solo izdanju!

Kontrabasista, Đorđe Stijepović, koji godinama živi i radi u Kaliforniji, objavio je svoj prvi video singl za pesmu ’’Hurtless’’ sa najavljenog albuma Bullfiddlecat.

Pored toga što je ovo prvo solo izdanje Đorđa Stijepovića, za ovu pesmu je presedan i to što se on prvi put potpisuje i kao kompletni kompozitor, tekstopisac i pevač.

Spot je snimljen u Los Anđelesu, a pored Đorđa u spotu se pojavljuje i plesačica Rae Papa poznatija kao Smirczilla. Na pesmi su učestvovali gitarista Paul Pigat, bubnjar Aleksandar Petrovic Alek iz grupe Eyesburn, kao i Dusty Grave iz grupe Stellar Corpses kao prateći vokal. Pesmu je producirao renomirani kanadski producent Rene de la Muerte.

Fotografiju za naslovnu stranu singla je slikao jedan od najpoznatijih hip hop i rock’n’roll fotografa iz Los AnĐelesa, Travis Shinn.

Đorđe Stijepović je domaćoj publici poznat prvenstveno kao frontmen rok bendova Atomic Sunset i Havana Whisper i po saradnji sa izvođačima kao što su Kal, Marčelo i Shira Utfila.

Kada je reč o svetskoj muzičkoj sceni, Đorđe je poznat kao član popularne sajkobili (psychobilly) grupe Tiger Army, grupe Head Cat (u kojoj je pevao Lemmy iz grupe Motorhead) i kao kontrabasista u bendu TV zvezde Drake Bell. Kao član grupe Molotov (u kojoj je nastupao uz klavijaturistu grupe Beastie Boys, Money Markom) nominovan je i za prestižnu nagradu Grammy.

Đorđe Stijepović je i dobitnik nagrade “Vojin Draškoci”, koja se svake godine dodeljuje za razvoj tradicionalne muzike Balkana.

Odeća i muzička oprema koju je koristio na svojim nastupima je odnedavno izložena u Rock’n’roll muzeju slavnih u Klivlendu.

Pored pretodno navedenih izvođača, nastupao je i snimao sa mnogobrojnim velikanima različitih muzičkih stilova kao što su Donovan, Wanda Jackson, Dale Hawkins, Billy Boy Arnold, Danny Elfman i drugi.