Negde iznad duge

Umetnost je božanstvena u svakom pogledu , jer u kom god obliku da se pojavljuje može nas na trenutke prebaciti u neki drugi svet.  Umetnik Gabrijel Dejv (Gabriel Dawe) to odlično zna, te je svojim poslednjim delom pomerio granice.

Muzej Umetnosti Toledo u Ohaju, osim što se može pohvaliti umetničkom kolekcijom zasnovanom na delima klasicizma starih decenijama, neke čak i vekovima specifičan je još po nečemu. U centralnom delu ovog muzeja sija duga.

Ova magična instalacija koju je nazvao “Plexus no. 35” (iza ove, nižu se i druge Plexus instalacije i svaka ima svoj redni broj) zapravo je sastavljena od hiljadu tankih niti različitih boja koje izgledaju poput svetlosnih snopova i zaslužni su što delo izgleda tako realistično. Napravio ju je specijalno za ovaj specifični muzej, a biće postavljena do 22. januara 2017.

Gabrijel Dejv rođen je u Meksiku, a poznat po svojoj neverovatnoj umetnosti. Nema sumnje da je njegovo delo zapanjujuće, a ukoliko želite da vidite i njegove ostale radove, to možete učiniti na njegovom Instragram profilu ili web sajtu.

instagram.com/gabrieldawe
instagram.com/gabrieldawe
instagram.com/gabrieldawe

Save

Save