Lego kockice u nešto drugačijoj funkciji

0
1680
Lego kockice u nešto drugačijoj funkciji

Svi smo kao deca obožavali Lego kockice, i priznajte, mnogi od vas bi ih i danas rado kupovali, kad bi finansije to dozvolile. Delovi se jednostavno spajaju, bez korišćenja lepka, makaza i ostalog “alata”, što doprinosi brzini sklapanja, a igranje može da traje godinama. Kada je lego po sredi mašta je najbitnija, tehnička veština ne toliko, a koriste se i u školama i vrtićima za razvijanje i logiku.

Reč Lego potiče od fraze “leg godt” što na danskom znači: lepo se igraj. Prave se sa preciznošću od 2 mikrometra, u proseku se proizvede 600 delova Lego kockica u sekundi, i bez obzira kada su napravljene uklapaće se jedna sa drugom.

Još od nastanka prve plastične kocke 1974. godine, lego je generacijama omiljeni vid zabave. Međutim, one više nisu samo igračka, već i predmet obožavanja čitavog sveta, što dokazuje činjenica da ne postoji zemlja u Evropi koja nema svoj Lego fan klub. Pojava kockica tako je inspirisala kretivnost i kod odraslih, a mi smo pronašli nekoliko fotografija koje najbolje prikazuju da, pored igre, popularne kockice imaju još pregršt drugih funckija.

1. Lego držač za ključeve

2. Lego lampe

3. Lego akvarijum

4. Lego kuhinjska dekoracija

5. Lego stalak za maramice

6. Lego dekorativna kutija za poklon

7. Koristite lego kockice pri objašnjavanju matematičkih zavrzlama školarcima

8. Lego ogrlica u obliku srca

9. Lego podupirač za knjige

10. Lego gitara

11. Lego tabla za šah

12. Lego kućica za ptice

13. Lego zid za poruke

14. Lego vaza

15. Lego sat

16. Lego kravata

17. Lego kalendar

18. Lego ženska torba

19. Lego stepenice

20. Lego držač za kablove

Fotografije: boredpanda.com