Košarkaški teren u bojama Sunca

Ne bih da diskriminišem ženski rod, ali mene lično, kao devojku, košarka zaista ne zanima. Zapravo, nisam sportski tip uopšte. Tako da, momci, šta vi radite na tim terenima, vaša je stvar. Zapravo, bila je vaša stvar dok nisam videla slike najlepšeg sportskog terena na svetu: on je ljubičast, roze i narandžast istovremeno, kao da su beton i zidovi upili kolorit najlepšeg zalaska Sunca!

Naime, francuski modni brend Pigalle i agencija za dizajn Ill-Studio udružili su se da bi od neuglednog terena stišnjenog između dve stambene zgrade napravili magično mesto, koje nosi snažnu poruku. Iza ovakvog kolorita i dizajna, stoji ideja o čvrstoj vezi sporta, umetnosti i kulture kao snažnog sociokulturnog inidkatora određenog doba.

Meni se, ipak, čini da su hteli da privuku nas nezainteresovane za sport da bodrimo svoje sportski nastrojene polovine.

Redizajn terena u bojama Sunčevog zalaska zapravo je druga po redu kolaboracija agencije Ill-Studio i brenda Pigale. Oni su 2015. oslikali isti teren koristeći isključivo primarne boje – crvenu, žutu i plavu. Inspiracija za prvu saradnju bila je slika „Sportiste“ ruskog umetnika Kazimira Maljeviča, naslikana 1930. godine.

fineartamerica.com
surf.az

Meni se oba kolorita sviđaju i samo je šteta što nema više ovakvih sportskih terena. Koji je vaš favorit?

Košarkaški teren u bojama Sunca

Fotografije © Penfornis Alex