Udruženje mladih književnika Srbije: Postanite član!

0
1686
Udruženje mladih književnika Srbije: Postanite član!

Ljubitelji književnosti,

Obaveštavamo vas da je osnovano Udruženje mladih književnika Srbije (UMKS). U pitanju je neprofitabilna organizacija koja okuplja pesnike, pisce i književnike iz Srbije sa ciljem razvoja književnosti. Književnici mogu biti kako afirmisani, tako i neafirmisani, a cilj je da se afirmišu.

Konkurs za prijem članova u udruženje biće svake godine. Trenutni konkurs je otvoren do 31. decembra do 12 sati po podne. Pravopis i kompozicija dela će se najviše ocenjivati, a plagijati će biti odbijeni. Učesnici mogu biti i maloletni. Teme su: 

  • za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole – „Šta ću biti kad porastem“;
  • za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole – „Oprostio/la sam“;
  • za srednjoškolce – „Nisam Alisa ali sam i ja ponekad u zemlji čuda“;
  • za odrasle – „Književno delo i njegovi odjeci u meni“ . 

Komisija, koju čine uticajni srpski književnici i njihova deca, pregledaće radove i učesnici čiji radovi budu kvalitetni dobiće povratnu informaciju i na taj način će biti primljeni u Udruženje. Rad poslati putem email-a: umks2019@gmail.com sa potpisanim punim imenom i prezimenom i kraćom biografijom i kontakt podacima. Mesečna članarina je 100 dinara, odnosno 1200 dinara godišnje, a zanimljivo je da sve osnovne škole koje okupe 90 učenika dobijaju popust 10% na sveukupne članarine. Predsednik Udruženja Mihajlo Žilović, u emisiji za televizijski kanal KCN, je rekao da će Udruženje članovima predstaviti književnost na što bolji način i da su u planu emisije na YouTube kanalu sa intervjuima sa našim poznatim književnicima.

Čestitamo Udruženju mladih književnika Srbije i njihovim budućim članovima i radujemo se njihovim budućim uspesima.

Autor: Katarina Ranković