U ritmu Meredit Grej

4
2237
U ritmu Meredit Grej

Svako ko me zna upoznat je i sa mojom opsesijom prema serijama. Čovek se nekad zapita kako imam vremena za bilo šta drugo osim sedenja u svojoj fotelji, sa kesom Bejk Rolsa i flašom Koka-kole. Preko 70 serija, koliko sam ukupno pogledao, zvuči kao da je reč o osobi koja gleda sve što stigne, ali verujte, to nije slučaj. Mnogim serijama dao sam šansu do treće epizode. Ukoliko uzmem telefon više od deset puta tokom trajanja tih epizoda- IT’S CANCELLED FOR ME!

Međutim, jedna od onih koju pokušavam da „uvalim” svim svojim prijateljima, rođacima i poznanicima je “UVOD U ANATOMIJU” iliti GREY’S ANATOMY! Ne mogu opisati tu svoju neizmernu želju da svako koga poznajem gleda i posmatra život Meredit Grej (Meredith Grey), ali i ostalih likova.

Upravo ova serija, iako mnogi misle da “lupetam”, naučila me je mnogo čemu, proširila moje vidike i utabala moju emotivnu ruševinu koja se već dugi niz godina gomilala. Kada mi kažu da je serija previše obična reagujem argumentima. Za sada ukupno 14 sezona, preko 69 nagrada i priznanja i više od 206 nominacija govore dovoljno o seriji i njenom kvalitetnom sadržaju.

Izmišljeni lik američke režiserke Šonde Rajms (Shonda Rhimes) pokupio je simpatije široke narodne mase. Svestranost je ono što ljudi vole najviše vole kod Meredit. Super je prijatelj, doktor, saosećajna je i na prvi pogled hladna. Neustrašiva, ali pre svega voli rizike. Mene lično, pored svega navedenog najviše privlače teške scene gde Ellen Pompeo briljira glumom. U stanju sam da neke scene gledam na desetine puta, a svaki put se podjednako ježim. Druga stvar koja je ključna što ovu seriju iznova nestrpljivo čekam je povezanost. Preko 15 likova savršeno je povezano tako da niko i ništa ne ostane u drugom planu. Treće, rekao bih godine! Više od 13 godina tim glumi, piše, stvara i provodi vreme na setu. Uopšte me ne čudi što se svi tako slažu i dopunjuju do te mere da i mi gledaoci to osećamo. Posmatrajte likove u prvoj i u 14. sezoni, serija prati razvoj svake uloge pojedinačno. Poslednje dve stavke koje bih naveo jesu realnost i više nego odličan izbor muzike i pesama.

Preko 300 epizoda. Toliko propuštenih predavanja. Nespavanja. Preskočenih obroka. Ne žalim ih. Ne žalim vreme! Želim još, jer i 14 sezona kasnije, čekam svaki petak ujutru da bih gledao; i znam da će fanatici ove serije razumeti o čemu pričam!

Neko bi pomislio da nemam preča posla, no verujte, imam. I obavljam ih. Brdo ispita ne bih položio da nisam te zime počeo da gledam ovaj emotivni rolerkoster na koji se uvek rado penjem. Bila je moja oaza, vreme kada se isključim i ne razmišljam o krivičnim delima i prestupima. Zaboravim na tumačenja i tužbe.


Bojim se pomisli kada će se ova drama završiti. Teže ću podneti to od kraja “Bestidnih” (Shameless) i “Igre prestola” (Game of Trones). Jedno znam, a to je da neće skorije!
Sve zavisi od Šonde Rajms i genijalne Elen Pompeo koja i više nego odlično radi svoj posao!

Učinite sebi uslugu i pogledajte prvu sezonu koja ima svega devet epizoda. Obećavam vam opsesiju. Svaka sledeća sezona bolja je od prethodne. I da, ne počinjite gledanje bez maramica.

Fotografije: pinterest.com
Gifovi: giphy.com

 

4 KOMENTARA

  1. Seriju sam gledala jos kao klinka kada je prikazivana na B92 pre sto godina,ali tek sam 2015 pocela detaljno da je gledam. Bukvalno sam je progutala. Za manje od mesec dana zavrsila sam 12 sezona. Kao sto kazes samo sam isla u skolu i jela,nista drugo,ali ne zalim. Odgledala sam sve moguce intervjue,dodele nagrada i sl. Mozda sam i opsednuta,ali po mene nema bolje serije od ove.
    Obozavam ja i Breaking bad,Skins,Game of thrones,House of cards i gomilu drugih serija,ali Grey’s je zivot!
    Predobar tekst!