Tipični gestovi poznatih glumaca

0
1228

Filmofili često znaju da prepoznaju režisere po specifičnom pečatu koji daju svakom svom filmu. Tako i glumce možemo prepoznati po njihovim tipičnim pokretima i gestovima.

Glava Džonija Depa je retko bez šešira

Džek Sparou i Ludi Šeširdžija su nezamislivi bez svojih šešira. Bilo kako bilo, čak i kada nije u ulozi iz bajke, Džoni uvek nosi jedan. Oni koji prate ovog glumca mogu da primete da, i u privatnom životu, on naprosto voli da nosi ovaj autfit dodatak.

© filmdistrict © warnerbros © uphe

Samjuel L. Džekson kao veliki govornik

© Altitude Film Entertainment

Džekson naprosto obožava strasno govorništvo. Ovu njegovu tipičnost prvi put smo zapazili u Petparačkim pričama. Glumac nastavlja da upotrebljava svoju elokvenciju i u kasnijim filmskim projektima koje je radio, pričinjvajući pravo zadovoljstvo svojim fanovima.

Nek’ se zna kad Leo nazdravlja

Niko ne nazdravlja bolje od Leonarda DiKaprija. U to su se uverili svi koji su pogledali bar neke od njegovih filmova. Svoju prvu čašu podigao je na Titaniku kao mladi, zaljubljeni Džek Doson. Nakon toga Leo je ponovio ovaj trik i u filmovima Đangova osveta, Vuk sa Vol strita, i naravno, u Velikom Getsbiju.

Niko ne sprinta kao Tom Kruz

“Trči kao Tom Kruz”,  izreka je koja je postala, možemo slobodno reči, poslovična. Glumac je stvarno mnogo pretrčao po ekranima. Niko ne može a da ne prizna da koje god okruženje bilo, Tomi veličanstveno odradi svoje sprintanje.

© universalpictures © paramount © paramount
paramount

Harison Ford i njegov “Prst sudbine”

© warnerbros

Harison Ford voli da upire svoj prst u druge. Glumac koristi ovaj gest u skoro pa svim njegovim filmovima, najčešće  upirući u onoga ko mu se nađe na putu. Prvi put svoj  “prst sudbine” upotrebio je u Zvezdanim ratovima.

Mišel Rodrigez – Žilava Amazonka

Ako Mišel glumi na filmu, možete biti sigurni da će se boriti bolje i od muških likova. Glumica ne samo da ponavlja iste gestove sve vreme – ona glumi slične role i to u veoma sličnim kostimima.

© sonypictures

A što Mel Gibson voli da snima golišav…

© warnerbros

Mel Gibson je u odlučnoj formi, to zasigurno znamo jer se njome razmeće u mnogim filmovima. Svoje kompletno ili delimično nago telo demonstrira mnogo češće nego što to rade drugi glumci. Mnogi ga smatraju pionirom golišavih scena, još od kad se skinuo u Smrtonosnom oružiju.

Bred Pit je stalno gladan

Čovek igra žive ljude, tako da nije nikakvo iznenađenje da oni ponekad i ogladne, pa on često prezalogaji ispred kamere. Glumac radi ovo sve vreme, toliko realistično, da kada ga gledaš kako žvaće nešto, dođe ti da odmah otrčiš do frižidera.