Simpsonovi kroz AI objektiv: Iz crtanog filma u realnost

Možete li zamisliti Homera Simpsona kao vašeg komšiju? Šta bi Bart radio da nije crtani lik? Umetnica Mili, poznata na društvenim mrežama kao Princess Prompt, vam pruža jedinstvenu priliku da vidite kako bi poznati likovi iz Simpsonovih izgledali u realnom životu, zahvaljujući najnovijoj tehnologiji veštačke inteligencije.

Mili je koristila najnoviju verziju Midjourney-ja, naprednog AI programa za generisanje slika na osnovu tekstualnog opisa, da stvori fotorealističke portrete Simpsonovih. Njen cilj nije bio samo da ih jednostavno prebaci sa crtanog platna na fotografije, već da im da ljudske crte i realističan izgled.

Bart Simpson

Između crtanog i realnog: Izazov pronalaska savršenih opisa

Proces kreiranja nije bio bez izazova. Mili je za svaki lik pronašla screenshot iz serije, a zatim ga koristila kao polaznu tačku za svoj opis u Midjourney-ju. Morala je pažljivo birati reči i izraze da bi AI programu dala jasne upute, a pritom izbegla njihov prepoznatljiv crtani stil.

Kada sam generisala Mardž Simpson, upisala sam samo ime i dobila rezultate koji su bili previše crtani, objašnjava Mili. Umesto toga, opisala sam je kao zrelu ženu sa kovrdžavom plavom kosom u stilu pčelinje košnice da bih dobila sliku koja više liči na čoveka.

Mardž Simpson

Detalji su ključni: AI čarobnjak i njegovo platno

Nakon što je definisala osnovnu estetiku, Mili je za svaki lik koristila isti temeljni opis, dodajući im jedinstvene detalje. Zatim je koristila još jedan AI alat, Magnific.ai, da bi dodala fine teksture kože, kose, bora…

Neke likove je bilo lako generisati, dok su mi drugi oduzeli mnogo više vremena, – kaže Mili.

Na primer, Smitersova frizura je bila pravi izazov – trebalo je pronaći savršenu reč da bi izgledala onako kako treba.

Više od slika: Umetnost i eksperimentiranje sa AI

Njene AI fotografije Simpsonovih su izazvale brojne reakcije na društvenim mrežama. Neki su oduševljeni kreativnošću i realizmom, dok drugi izražavaju iznenađenje pa čak i strah od moći veštačke inteligencije.

Za Mili, ovo je više od jednostavnog eksperimenta. Ona vidi u AI alat za proširenje kreativnih granica i spajanje umetnosti i tehnologije. Planira da nastavi da eksperimentiše, uključujući i kreiranje sopstvenog AI modela za generiranje slika.

Moje fotografije su način da pokažem kako ljudi i mašine mogu da sarađuju i stvaraju nešto novo i divno, zaključuje Mili. Simpsonovi su samo početak – uz AI, mogućnosti su beskrajne.

Source: PetaPixel