Produžen konkurs za izbor Heroja – finaliste čekaju vredne nagrade

Zbog velikog interesovanja za konkurs „Oni su heroji“ produžen je rok za slanje nominacija kako bi svi građani i građanke Srbije imali priliku da predlože svog heroja. One čija herojska dela dobiju najviše glasova, čekaju vredne nagrade.

Usled velikog broja prijava koje i dalje pristižu na sajt onisuheroji.rs produžen je rok za nominovanje heroja i heroina do subote, 15. aprila 2023. godine.

Kandidati koje su do sada prijavili njihovi sugrađani, komšije, kolege, rođaci, saradnici i poznanici, međusobno se veoma razlikuju, ali ih sve povezuju dobra dela kojim su zadužili svoju lokalnu zajednicu.

Foto: Promo

Da podsetimo, Delegacija Evropske unije u Srbiji, po treći put organizuje otvoreni konkurs Ko je tvoj heroj? na kom mogu da učestvuju svi punoletni građani i građanke naše zemlje. Prošlogodišnja kampanja „Oni su heroji“ omogućila je da više od 210.000 ljudi čuje za herojska dela iz više od 40 gradova Srbije.

Ovaj konkurs namenjen je onim malim-velikim ljudima iz naše okoline, koji strpljivo i nesebično čine dobra dela, često daleko od očiju javnosti, a svakako daleko od medijske pompe. Svako može biti taj heroj – solidarna komšinica, posvećeni lekar, učiteljica, vozač autobusa, medicinski tehničar, rođak, prijateljica, sportistkinja, poznanik, svako ko se tokom 2022. godine istakao svojim dobrim delima prema široj zajednici.

Konkurs se realizuje u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, a prijave i glasanje se odvijaju preko sajta onisuheroji.rs

Sa željom da afirmišemo dobra dela i ljude koji ih čine, pored zaslužene promocije, EU za kulturno nasleđe i turizam nagradiće10 pobednika konkursa putovanjem za dvoje „Otkrij Istočnu Srbiju“. Pored glavne, izabrani heroji i heroine, dobiće i vredne nagrade kompanija koje su se takođe priključile inicijativi kao što su  Fudbalski Savez Srbije, Bambi, Nestle , Coca-Cola i drugi.

Konkurs “Oni su heroji” pokrenula je Delegacija Evropske unije u Srbiji, 2020. godine, u želji da nagradi i podstakne solidarnost kao ključni element na kojem počiva svako društvo i vrednost na kojoj počiva EU.

Ko su bili heroji prethodnih godina možete videti na sajtu onisuheroji.rs

Prijavite svog heroja na vreme!