PC igrice koje su zabranjene zbog brutalnosti

Ukoliko imate kompjuter, a u današnje vreme je malo verovatno da ga nemate, gotovo sigurno ste u jednom momentu uživali u čarima nekih od PC igara. Iako im je glavna svrha da zabave onoga ko ih igra, neke su ipak prešle određene moralne granice, pa su samim tim zabranjene u mnogim zemljama. Predstavljamo vam top 5 morbidnih igrica koje, iz nekog čudnog razloga, volimo da igramo:

POSTAL 2

Pored bezbroj načina da ubijete svoju žrtvu u ovoj igrici, kao što su obezglavljivanje, polivanje benzinom a zatim jurnjava žrtve sa upaljenim šibicama, možete čak i da urinirate po žrtvama a sve to dok obavljate glavnu misiju koja je odlazak do supermarketa po namirnice.

GTA V

Svaka od igara u GTA serijalu obiluje nasiljem, kriminalnim ponašanjem, zloupotrebom droga i alkohola i prostitucijom. Peti deo se, međutim, posebno izdvaja zbog veoma dobrih grafičkih prikaza i psihički veoma uznemirujućih karaktera, pa mnoge zemlje misle da su ovaj put baš preterali.

Call of Duty Modern Warfare 2

Većina gejmera je veoma dobro upoznata sa ovim serijalom i teško da ćete moći da čujete bilo šta loše o ovoj igri. Međutim, u ovom je delu jedna od misija izazvala veliku kontraverzu u celom svetu. Reč je o tome da je jedan od zadataka u igrici izvršiti teroristički napad na ruskom aerodromu i pobiti na stotine nedužnih civila. Naravno, igra je zabranjena u velikoj većini zemalja.

MANHUNT 2

Igra koja obiluje nasiljem na toliko različitih nivoa, uzdrmala je javnost pri samom objavljivanju. Iako u njoj zapravo ubijate negativce, načini kojima to činite su, najblaže rečeno, uznemirujući.

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude (2004)

Možda i jedina na ovoj listi koja malo odskače od ostalih, ali i ova igra je dobila poprilično veliki broj zabrana u svetu; ne zbog prekomernog nasilja, već zbog promiskuiteta i golotinje. Iako je veoma duhovito naslikana, više podseća na neki porno crtać nego na igricu. Možda je baš zbog toga i zanimljivo igrati je.

Naslovna fotografija: rockstargames.com