Onaj čije se ime ne spominje.

Nije đavo, keš kredit je. Al’ je đavolja rabota.

Kad smo bili mlađi, jedini kredit za koji smo znali bio je za pripejd telefone. Situacije „Aj uplati mi kredit; Daj mi za poruku pls; E brate nemam kredit, pozovi me” bile su simpatične. Praktične. Dečije.

A onda smo (kao) odrasli čuli i za onu drugu vrstu kredita. Potroši se brzo kao onaj za pripejd, otplaćuje se u vremenskom periodu koji se izriče kao zatvorska kazna.

Razume se, ti krediti u nekom trenutku značajno olakšaju život, nove početke, nove kuće, stanove, kola, zube, inostranstva, avione, kamione. Znate, ne morate više da se krijete.

linkedin.com

Reklame za banke i marketinški magovi se uvek potrude da nam maksimalno romantizuju uzimanje keš/stambenih/refinansirajućih kredita.

Te tako, ako uzmete kredit baš u toj jednoj banci, moći ćete da kupite nova kola, a da se ratosiljate svog starog krša. Ostvarenje svih snova očas posla.

Već u sledećoj banci sve može. Otići kod bankara i napraviti malu pauzu, igrati ukrštene reči i ispijati svoj čaj lagano i u miru, slušati muziku dok bankar do vas zaliva cveće… Može! Pa vam on izbrblja uslove i sitna slova ugovora za 15 sekundi a vi sa oduševljenjem kažete: MOŽE!

A ako ponovo gledate gde da uzmete refinansirajući kredit, ako ste napravili milion računica, milion puta sabirali, oduzimali… A onda vas je zanimalo milion stvari, pa ste imali milion pitanja, ali kad podvučete sve i zaokružite, shvatićete da je najbolje otići u neku treću banku i uzeti milion (naravno) da biste sve sredili. I onda ste praktično milioner.

Ako vam se dešava da nikako ne možete da zapamtite prezime na koje se vodi stan u kome živite kao podstanar, jednačina je jasna – stambeni kredit da ne biste više zvonili komšijama na interfon. Da ne se brukate više.

Po još jednom bankarskom predanju, super mama je mama koja ima super kredit. (I verovatno je super zadovoljna zbog svoje super rate.)

stocksnap.io

Ba(j/n)ke zvuče lepo, imaju srećan kraj. I kredit je usluga koja mora imati reklamu – što je kreativnija, to  je bolja. Tako keš kredit danas postaje neophodan u svim aspektima života i postaje neizostavni deo srećne porodice. Da ne kažem član porodice. Mata, tata, bata, seka, deka, ja i naš keš kredit. U krugu najbližih.

I zato ako ste deka koji svojoj unuci ne može da kaže ne i želi da joj kupi sve što poželi, hvala bogu tu su senior krediti da od vas učine najboljeg deku na svetu. A i ako je uskoro vreme praznika i slava, naravno, uzmite kredit – jer šta je krsna slava bez 100.000 dinara troška?

I nisu neki ovi keš krediti. Neka služe da se hvalimo, a ne da budemo.

Ako je kredit, neka bude pripejd.

Ako su bajke, neka budu Diznijeve.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite Vaš komentar
Molimo vas unesite Vaše ime ovde