Nevidljiva kuća

0
741
Nevidljiva kuća

Kuća umetničkog izraza na kojoj se mogu smenjivati godišnja doba u svom pravom obliku, koja poručuje da je jedinstvena i krade vaše srce na prvi pogled – konačno je dostupna. Arhitekte iz projektnog studija Delugan Meissl Associated Architects zamislile su je kao nevidljivu i samim tim stvorili mogućnost da se od kuće napravi pravo slikarsko platno.

Napravljena je tako da se može montirati i demontirati na bilo kakvoj građevinskoj parceli. Bitan deo jeste sama čvrstina strukture i prostranost unutar nje, opremljena kombinacijom skandinavskog dizajna i osnovnih paleta boja, zajedno sa drvenim tonovima i nekoliko komada nameštaja koji kontrastom daju dašak osveženja i odlični enterijerni stil.  Najprivlačniji  deo je  staklena fasada koja reflektuje sve što se nalazi u okruženju, pružajući ušuškani osećaj i potpunu privatnost. Samim tim, kuća uvek ima novi izgled.

Da li možete da zamislite da se na vašoj kući oslika Sunce u svojoj lepoti rađanja ili da, makar na tren, stvorite iluziju da ste u blizini zvezda i tajanstvenog Meseca?

Fotografije: somewhere-magazine.com