Luda noć ušla u drugu sezonu

Počelo je snimanje druge sezone muzičkog šou-programa Luda noć.


Foto: RTS

U studiju osam RTS-a na Košutnjaku, voditeljski četverac – Marko Živić, Dragana Kosjerina, Marija Veljković i Gordan Kičić – ugostio je poznata muzička imena domaće estrade, koja su bila raspoređena u dve ekipe. Prvu ekipu, pod nazivom Mrvice, činili su Marko Kon, Bojana Stamenov i Žak Houdek, dok su ekipu voditeljskog para Veljković-Kičić, pod nazivom Skojevci, činili Goca Tržan, Jelena Galonić, pevačica grupe Zana i Željko Vasić.

Sve dobro poznate igre i dalje su tu: trojka  takmičarima se postavljaju pitanja o životu određenog, popularnog izvođača, ne bi li kasnije izvodili njegove numere; vokmen; uvek zanimljiv džuboks – izvođači nabrajaju što više pesama čiji naslovi sadrže prethodno zadati pojam… Specijalni gost emisije bio je Dejan Petković koji je prisitne podsetio na svoj veliki hit Tako mi svega.

Foto: RTS

Pored pop muzike, emisija je obilovala i lepim narodnim pesmama u segmentu pod nazivom Folk parada, a za ljude koji vole filmsku muziku bilo je pesama iz slavnog mjuzikla Miloša Formana, Kosa, i vanvremenskog klasika Frensisa Forda Kopole, filma Kum (The Godfather). Kao i uvek, na snimanju nove sezone bilo je i problema, a harizmatičnog Gordana Kičića je najviše iznervirao kvar tastera njegove ekipe, koji je umnogome odredio i konačan ishod. Popularni voditelj je i pored toga bio dobro raspoložen i istakao da je ovo sjajan šou koji, ne samo da vraća u neka lepša vremena i podseća na hitove iz osamdesetih, sedamdesetih, pa čak i šezdesetih godina, već, u moru programa koji promovišu drugačiju vrstu muzike, služi i za edukaciju mlađih gledaoca.

Prva emisija druga sezone Lude noći biće emitovana od nedelje, 25. marta na Prvom programu RTS-a, od 21 sat.

Emisija nas vodi kroz muzički vremeplov, podseća nas kako je izgledala muzička scena nekoliko decenija unazad. Gosti sa voditeljima iz emisije u emisiju pokazuju svoje glumačke i pevačke sposobnosti. Njima će se na sceni pridružiti i plesna grupa koja svojim koreografskim numerama kreira poseban ambijent. Uz revijalni bend “Luda noć” i Narodni orkestar RTS-a muzika se izvodi uživo, a pevaće se pesme i zabavne i narodne muzike.

Kroz 11 novih epizoda ugostićemo brojne legendarne televizijske zvezde, glumce, pevače i javne ličnosti koje su osvajale simpatije auditorijuma ne samo u Srbiji, već i širom bivše Jugoslavije.

Urednici emisije su Anja Rogljić i Uroš Marković, a reditelj je Igor Basorović.