Britanski umetnik Kris Labroj (Chris Labrooy), vodeći je umetnik kada je u pitanju vizuelna igra sa najrazličitijim modelima automobilima, najčešće u punom gasu. Svoju umetničku karijeru, počeo je kao 3D umetnik, jer je smatrao da je to idealno sredstvo uz pomoć kojeg može da realizuje sve svoje ideje. Tako je baratao sa svim onim nameštajem i proizvodima koje sebi tada nije mogao da priušti. Kasnije je rešio da malo dublje istraži dobro poznatu CGI tehnologiju, a danas je aktivno koristi i kreira hiper-realnu estetiku, koja ima više sličnosti sa fotografijom nego sa ilustracijom.

Labroj je nedavno lansirao svoju najnoviju seriju radova pod naslovom “911”, gde je pozicionirao šarene Porshe automobile u nerealne situacije i scenarije. Čuveni model 1973 Porsche 911 Carrera postavio je u slikovite, suncem okupane scene, izvedene iz predela Palm Spings-a, California.

Automobili su prikazani u krajnje neobičnim pozama, gde skaču unapred i unazad na jednoj gumi, umočeni su u bazen, vise sa palmi i umotani su u podignutom kavezu. Gledajući u ove hiper realistične obrađene slike, svaki automobil je uvrnut, iskrivljen i izmenjen tako stručno da se čini kao da je u bestežinskom stanju.

Autor svih fotografija  © Chris Labrooy