Ideju o kreiranju internet prodavnice Komfor.rs osmislili su dugogodišnji prijatelji i kumovi, Pavle Mladenović (23) i Andrea Čantrić (23). Ako izuzmemo prethodnih godinu dana koje su posvetili razvoju sajta, zvanična zanimanja Pavla i Andree bi bila – studenti. Pavle je na završnoj godini Pravnog fakulteta, dok je Andrea na Fakultetu organizacionih nauka.

Andrea i ja smo prijatelji od srednje škole. Povezala nas je mašta i vera u budućnost o kojoj smo uvek mogli satima da razgovaramo.” – pričao nam je Pavle i nastavio: Oduvek smo znali da želimo zajedno da radimo, iz razloga što smo Andrea i ja uvek predstavljali savršen tim. Spajaju nas naizgled loše osobine koje su uvek davale fanstastične rezultate u projektima koje smo do sada sprovodili. Moja optimističnost i Andreina tvrdoglavost. Ja sam se uvek budio sa nekoliko ideja za nove projekte koje bi mogli da razvijemo, dok je Andrea uvek bila ta koja je projekte koje smo započinjali sprovodila u delo. Međutim, moram da priznam da je na ideju o internet prodavnicu došla Andrea.

A post shared by Komfor.rs (@komfor.rs) on

Andrea nam je otkrila kako je došla na ideju za ovaj projekat:

“Koliko Pavle voli svoje vreme da provodi van kuće, u okruženju prijatelja i porodice, da istražuje sve novitete koji se dešavaju u Beogradu, toliko ja volim svoje vreme da provodim kod kuće čitajući knjige i istražujući novitete koji se dešavaju na internetu. Nakon četvrte godine srednje škole koju sam provela u Americi, konkretno u Minesoti (gde 10 meseci godišnje napolju sneg dubine metar ili više) upoznala sam se sa svim čarima internet kupovine. To je bio moj jedini način da pored obaveza za školu učinim svoje dane zanimljivim. Veoma me je radovalo isčekivanja paketa i paketića koji su mi svakodnevno stizali na kućni prag. Po povratku u Beograd sam nastavila da praktikujem poručivanje preko interneta.

Međutim, uvek su mi nedostajale dve stvari. Ukoliko poručujem sa stranih internet prodavnica – na paket bih čekala po nekoliko nedelja, a ukoliko bih odlučila da poručim artikal sa domaćih sajtova – previše vremena sam trošila na pretraživanje internet prodavnica i na upoređuvanje cena artikala sa različitih sajtova. Tako je nastala ideja o Kofmor.rs. Zašto i mi ne bismo imali jednu prodavnicu – tržni centar na kojem bi kupci mogli da pogledaju i kupe proizvode različitih preduzeća ulaskom na jedan sajt?’’

A post shared by Komfor.rs (@komfor.rs) on

Prvobitna ideja za razvoj sajta se usmeravala ka preduzećima koja se bave prodajom nameštaja i artikala za uređenje doma. Međutim, od marta 2017. godine, kada su započeli sa razvijanjem plana za poslovanje, za njihovu ideju su čula mnoga preduzeća koja se bave prodajom artikala poput odeće, obuće i opreme za decu. Oni su istakli želju da se pridruže Komfor porodici, te su Andrea i Pavle rešili da prošire granice svog poslovanja. Od 26. marata, na internet prodavnici Komfor.rs kupci će moći da kupe proizvode iz kategorija nameštaj, dekoracija, odeća, obuća, aksesoar, sve za bebe i decu, oprema za kućne ljubimce i sve za hobi i posao.

Andrea se osvrnula i na očekivanja od svog sajta:

Komfor.rs smo razvili po uzoru na svetski najrazvijenije internet prodavnice. Kupci će biti u mogućnosti da upoređuju proizvode različitih preduzeća, da kreiraju listu želja sa artiklima koje žele da kupe, da prate omiljene prodavnice koje svoje proizvode prezentuju putem sajta, da kupe i pošalju poklon dragim osobama, da se informišu o iskustvu prethodnih kupaca vezana za proizvod i još mnogo mnogo toga.” 

A post shared by Komfor.rs (@komfor.rs) on

nabrojala je, a zatim posebno istakla:

“Ono što je najbitnije, imaće priliku da otkriju i kupe proizvode preduzeća bez obzira na fizičku lokaciju kupca ili preduzeća. Očekujemo da će vremenom internet prodavnica Komfor.rs sve više da raste u pogledu asortimana proizvoda kao i da će čak i oni kupci koji se trenutno plaše kupovine preko interneta zahvaljujući Komfor.rs da prevaziđu svoje strahove. Smanjenje digitalnog jaza u Srbiji bi bila naša najveća nagrada!’

Pripremite se za najveću i najpristupačniju domaću online kupovinu od 26. marta!