Kako će deca spasiti planetu?

Da li je ovo idealan period da se dečiji glas konačno čuje? Složićete se da ste u ovoj karantinskoj izolaciji bar jednom sebi obećali kvalitetniji način života. „Drugačije ću gledati na svet oko sebe, samo da se ovo završi…“ – rečenica koju ste izgovorili, ali ubrzo, kada se karantin završi i ovaj virus nestane, nastavljate istim tempom. Nemar za reciklažom, čistijim vazduhom i drugim značajnim stvarima, jer nas ubrzani tempo života sprečava da zastanemo i upitamo se, šta je zapravo bitno?

Zasigurno, jedna od pozitivnih stvari u sivilu u kojem se trenutno nalazimo, zapravo je dečija kreativna „inicijativa“ upućena baš nama, ljudima koji uvek negde žure i ne osvrću se iza sebe.

Bojan Marović, otpevao je dečiju pesmicu „Spasimo planetu“ pokušavši da starijima približi spasavanje planete iz dečije perspektive. Pesmu potpisuje kompozitor i tekstopisac Milanko Ćirović, a možete je poslušati na YouTube kanalu „Zvezde pevaju za decu“. Idejni tvorci ovog projekta su Milanko i Biljana Ćirović.

Uskoro će na kanalu biti novih dečijih pesmica koje će otpevati Tijana Dapčević, Željko Vasić, Goca Tržan, Sale (Tropico Band), Ivana Selakov, Željko Joksimović i mnogi drugi.