Danteov osmi krug – KLABING

0
794

Šta uopšte označava pojam klabing? Verovatno niz popularnih klubova koje iz noći u noć posećuje wannabe krem de la krem urbane nacije. Zašto wannabe pitate me? Pa zato što svi žele da budu baš to, poznati, viđeni i slavni, i učiniće bukvalno sve da takav utisak ostave, čak i ako to nisu.

Ne moram ni da počinjem od poznate nam činjenice da vam danas treba pravo malo bogastvo da biste se pristojno zabavili u jednom od popularnih prestoničkih klubova, ali reći ćemo da vam to nije problem, i dalje morate proći nekoliko prepreka pre ulaska u eksluzivno mesto.

Prepreka broj 1 – nadrkano obezbeđenja koje će vam, ukoliko kažete nešto pogrešno, iskusno pokazati umeće borilačkih veština u časnoj borbi 7 vs 1. Kada uspešno prođete njih, odmah vas za rukav vuče prepreka broj 2 i ljubazno vam naređuje gde da ostavite jaknu. Pomišljate da je sve gotovo i da konačno možete ući i početi da se lešite od alkohola, kad vas neka ruka opet zaustavlja. Prepreka broj 3 – tim specijalnih jedinica od četiri-pet hostesa, uniformisanih, sa nosevima toliko visoko podignutim kao da su grofice od Jorkšira. Svaka ti pruža pogled koji kao da ti govori “ZDRAVO SIROTINJO, JESI LI SPREMAN DA POTROŠIŠ VEČERAS SVE ŠTO SI ZARADIO ZA OVIH MESEC DANA I NE NAPIJEŠ SE?”, ali iz usta jedne od njih izlazi samo “REZERVACIJA”?

Najzad, ulaziš unutra i tamo nalećeš na njih. Koliko para toliko muzike devojke. Bilo da želiš samo da budu oko tebe dok blicevi fotoaparata sevaju, ili razgovor ako nisi neki plesač, zatim nekoga da ispija žestinu sa tobom ili čak noć punu lažne strasti i ljubavi, sve ima svoju cenu. I možeš to tamo da kupiš, samo treba da se obratiš pravoj osobi oko cene.

Ako provedeš dovoljno vremena po klubovima, shvatićeš vrlo brzo jednu, po naše društvo veoma bolnu činjenicu. Koliko puno mladih devojaka postoji kojima je primarno zanimanje da sebe prodaju za skupa pića, separee sa poznatim ličnostima, malo kokaina ili na kraju krajeva, čistu kešovinu u koverti.

Skupocena pića, gomila droge, stranci u separeu sa prelepim devojkama i likovi koji su sve to organizovali i uzeli masan procenat za svoje usluge. Sve je to usko povezano sa gazdama klubova, dilerima, pa čak i plavcima koji sigurno uzimaju i svoj deo kolača.

To je jedan biznis koji noću cveta u divnom nam gradu i to svi znaju. Samo se prave da ne znaju, ili žmure na jedno oko, tako je lakše, jer niko u životu ne želi problem sa tipovima iz auta sa zatamnjenim staklima. Na kraju krajeva, koga boli uvo kad nađu leš neke devojke, negde u kanalu, jer kada autopsijom utvrde da je u krvotoku imala veliku količinu droge, komentari na portalima i društvenim mrežama glasiće – KO JE JEBE KAD JE NARKOMANKA.

Tako da, sledeći put kad se nađeš u klubu i vidiš separee prepune matorih stranaca koji srču energetska pića kao da su voda, dok uživaju u društvu prelepe ženske populacije, znaćeš koliko ima sati. I ako ti je cilj u životu da napraviš veliku kešovinu, da bi kasnije bio jedan takav matorac, te društvo i ljubav kupovao devizama, onda ti želim da ceo život ostaneš sirotinja.

Izvor fotografija: pinterest.com, giphy.com