Biti različit – Da li to znači imati „Dar“!?!

Pozorišna predstava “Dar“ naći će se na repertoaru KC Grada, u utorak 28. februara sa početkom u 21h.

Ovo umetničko ostvarenje prikazuje dečaka Kostu i njegovu porodicu, od njegovog rođenja, pa do puberteta. To je priča o ljubavi, različitostima, prihvatanju sebe i drugih.

Kosta je poseban i drugačiji. On ima dar. Naučiće svoju porodicu da ponovo voli, okupiće ih i vratiti pravim vrednostima, a sve nas podsetiti na smisao našeg postojanja na svetu.

Kroz predstavu na nesvakidašnji, duhovit i dirljiv način publika će moći da podseti sebe da treba malo usporiti u životu i gledati u one do kojih nam je stalo, a koje često uzimamo zdravo za gotovo računajući da će uvek biti pored nas. Trenutak je taj koji čini život lepšim i ne treba ga propuštati razmišljajući o prošlosti koju ne možemo da promenimo i brinuti o budućnosti koju ne možemo da predvidimo.

Predstava “Dar” realizovana je od strane pozorišne trupe U.R.A. koju čine afirmisani glumci, a koja se bavi ozbiljnim temama, te na nenametljiv način dopire do svih društvenih slojeva. Već tri godine ova ekipa menja društvenu svest i ličnu percepciju stvarnosti, teatrom koji razvija empatiju i potrebu za introspekcijom. Njihove predstave na sasvim drugačiji način dolaze do publike, pomeraju granice ljudske duše i teraju na promenu.

Nešto više o doživljaju same predstave ispričala nam je mlada producentkinja, Miljana Jakovljević:

– Ovo je pre svega priča o ljubavi i porodici. Mi tu imamo Kostu, kao glavnog lika, dečaka koji je bio istovremeno uzrok i raspada ali i ponovnog okupljanja svoje porodice. Upravo na njegovom primeru možemo videti da je bitno ne šta nam se desilo u životu, nego kako gledamo na te stvari. Lično, kad sam pročitala prvi put tekst po kome je predstava urađena, shvatila sam koliko sam zapravo srećna u životu i otišla i zagrlila svoju sestru i roditelje.

Iako je priča o dečaku, ovo nije predstava za decu. Ali izuzev te granice u godinama ostvarenje ovog tipa može dopreti do svakoga, bez obzira na trenutnu porodičnu situaciju, karakter, životno iskustvo…

– Određene rečenice će vam se urezati u pamćenje i vrtećete ih po glavi i koju nedelju nakon predstave, a nakon godinu, dve kada možda ne budete mogli da se setite o čemu je tačno priča, ono što će sigurno ostati jeste sećanje na emocije koje je u vama pokrenula. – dodala je Miljana.

U predstavi po tekstu Milene Đorđević, a u režiji Miloša Đorđevića igraju Boba Latinović, Stojan Đordjević, Milan Kovačević, Milena Đordjević, Maja Ranđić i Zorana Bećić/Jelena Ćuruvija.

Kostim: Vanja Popović
Ton: Jovan Četa
Produkcija: Miljana Jakovljević

Cena karte: 550 dinara
Prodaja karata:
– Karte možete rezervisati pozivom na broj telefona 064-083-25-97