Beogradski metalci Quasarborn objavili novi album, promotivni koncert 27.maja u DOB-u

Beogradski tech/thrash metal bend Quasarborn objavio je novi album „Novo oružje protiv bola“, a tim povodom zakazana je i koncertna promocija koja će biti održana 27. maja u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda.

Beogradski metalci su u decembru prošle godine novi album najavili singlom „Ne možeš imati sve“. Album je dostupan na svim streaming sajtovima i na Band Camp stranici benda.

Foto: Promo

„Novo oružje protiv bola“ je definitivno najautentičnije i „najorganskije“ izdanje Quasarborn-a do sada, ali i prvo na maternjem jeziku. „Urobor“ je već treći spot sa ovog albuma, i plod je dugogodišnje saradnjesa Jovanom Uzelac, a nedavno je objavljen i spot za naslovnu numeru sastavljen od snimaka sa prošlogodišnje evropske turneje.

Koliko se naš drugi album razlikovao od prvog, duplo toliko se ovaj razlikuje od prva dva, bar ja to takodoživljavam, rekao je frontmen benda Luka. Dosta promena je usledilo u prethodne tri-četiri godine, od kako smo snimali „APill Hard to Swallow. Pre svega, ovo je prvi album u kojem je učestvovao Dimitrije. Njegov autorski upliv je u mnogo čemu začinio stil benda, ali autorski se dosta istakao i Tihi, koji je napisao dosta deonica, što gitarskih, što bubnjarskih. Tomas je bas solažicama i prolaznicama oplemenio pesme i dao novu ulogu bas gitari u našim pesmama.

Luka je dodao da se ovoga puta u produkciji postarao da bend zvuči mnogo „življe“:

Zaista mislim da više nego ikada zvučimo kao–bend. Upravo iz ovog razloga, potrudio sam se da i sama produkcija bude dosta „sirovija“ ovaj put. Nismo koristili razne tehnologije modernog doba koje su korišćene na prethodna dva albuma, i mislim da ovo izdanje na neki način zvuči kompaktnije i „življe“, kao da slušate bend koji svira ispred vas. Same pesme su raznovrsnije nego ikad, ovaj album je baš šaren, i jako smo ponosni na to. Uostalom, sve ćete to moći i sami da osvedočite 27. maja u „Amerikani“!

Produkciju „Novog oružja protiv bola“ potpisuje frontmen Luka Matković, dok su omot, grafike i sav dizajn standardno zaduženje bubnjara Marka Danilovića Tihog. Quasarborn će svoje novo izdanje promovisati 27. maja u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda, uz podršku novosadskog post-hardcore benda Polywhy. Karte se u pretprodaji nalaze u Rockfire šopu i BeerSheep-u po ceni od 500 dinara, a na dan koncerta na ulazu će koštati 800 dinara.