Balkanika snimila evrovizijsku razglednicu u Portu

0
304

Predstavnici Srbije na 63. Evrosongu prošli vikend proveli su u Portu. Razlog njihove posete bio je snimanje promotivnog spota „razglednice“ čiji je koncept „Upoznajte Portugaliju“.

Video-razglednice izazivaju veliku pažnju, dok se organizatori ove godine trude da na jedinstven način predstave svaku zemlju učesnicu. Predstavnici svih zemalja doći će u Portugaliju radi snimanja ovih razglednica koje ćemo videti pred nastup svakod od njih.

Članovi grupe Balkanika imali su priliku da obiđu i upoznaju Porto, ali i da probaju vina iz portugalskih vinarija i probaju specijalitete njihove kuhinje.

Zahvaljujući Salvadoru Sobralu koji je svojom pesmom Amar pelos dois (Voleti za oboje) osvojio srca evropske publike, ove godine Portugalija je domaćin ovog prestižnog muzičkog događaja. Dve polufinale večeri (8. i 10. maja) i finale (12. maja) održaće se u najsavremenijoj višenamenskoj dvorani Arena Altice. Predstavnici Srbije grupa Balkanika, nastupiće u prvom delu drugog polufinala. Iste večeri u borbi za finale pridružiće im se još 17 zemalja učesnica.