11 singlova u 2017. godini od kojih smo očekivali više

3
513
11 singlova u 2017. godini od kojih smo očekivali više

Iza nas je godina u kojoj su mnogi umetnici zasijali i konačno dobili medijski prostor koji zaslužuju. Od numere „Despacito”, preko „Havane” pa sve do trijumfa hitova „Rockstar” i „Bodak Yellow” uvek će postojati nekoliko pesama koje rado slušamo i kojima smo želeli uspeh. No, možda tajming nije bio dobar, možda će njihovo vreme tek doći. Ko zna, možda ih baš neko obradi za neki film ili ih proslavi na nekoj audiciji. Na kraju krajeva, postoje umetnici kojima je bitno da zadovolje svoje fanove bez preterane želje za visokim pozicijama na raznim top listama.

Pred vama je 11 numera koje su imale potencijal da postanu veliki hitovi i da ne iščeznu tako brzo. Nažalost, od samog naziva pesme, slabe promocije, loše saradnje i previše producirane kompozicije…; može se navesti masa razloga zbog kojih su ove pesme „zakazale” u pogledu pregleda, strimova i same popularnosti.

11.  “There For You” – Martin Garrix i Troye Sivan

Martin Garris i Troj Sivan udružili su se kako bi ponovili uspeh hita „In The Name of Love”.  Uprkos promociji, pesma nije zaživela i mladi umetnici nastavili su dalje sa snimanjem već sada svojih novih pesama. Oni su bili tu za nas, ali mi nismo za njih.

10. “Younger Now” – Miley Cyrus

Ne plašim se onoga što sam bila” je deo stiha ove numere. Godina 2017. svakako je bila godina promene Majli Sajrus. Pravo je osveženje videti nešto novo od nje, a da to nije ni najmanje slično njenom prethodnom albumu „Bangerz”.

9. “Instruction” – Jax Jones , Demi Lovato i Stefflon Don

Globalni uspeh „Sorry Not Sorry” Demi Lovato bacio je senku na klupsku saradnju koja je imala potencijal da hara diskotekama širom sveta. Sama Demi se požalila koliko pesma nije dostigla ono što su oni očekivali.

8. “He Like That” – Fifth Harmony

Izgleda da napuštanje Camile Cabello nije donela ništa dobro ženskoj grupi koja je sa njom u sastavu rušila sve rekorde. Fifth Harmony je bila na putu da postane jedina ženska grupa koja je imala sve svoje singlove na Bilbordovoj top 200 listi. Da li je 2018. godina ipak godina nove šanse za ovaj kvartet?

7. “Friends” – Justin Bieber & BloodPop

Pre ovog singla javile su se glasine da jedno od nepisanih pravila glasi: ukoliko želite da dominirate na top listama, pozovite Bibera da sarađuje sa vama! Međutim, ova saradnja izgleda ne ide u prilog toj glasini jer definitivno nije opravdala očekivanja muzičkih kritičara.

6. “Fetish” – Selena Gomez feat. Gucci Mane

Selena Gomez je dokazala da voli da eksperimentiše sa muzičkim pravcima. No, naziv pesme je na velika vrata sabotirao uspeh singla. Selena je izjavila da joj je numera prirasla za srce jer je snimala neposredno pre svoje operacije bubrega.

5. “Again” – Noah Cyrus i XXXTENTACION 

Mlađa sestra Majli Sajrus liči na svoju stariju sestru, međutim njen muzički stil i fazon nije ni nalik bilo kom članu njene porodice. Nadajmo se da će Noah nastaviti putem kojim je krenula.

4. “The Cure” – Lady Gaga

Lady Gaga je svoj kaubojski šešir stavila po strani i vratila se starim vodama. Bez promocije i zvaničnog spota pesma je ipak zaživela, ali nedovoljno koliko su mali monstrumi hteli.


3. “I Like Me Better ” – Lauv 

Moj lični favorit.

2. „1-800-273-8255” – Logic, Alessia Cara i Khalid  

Veliki broj umetnika ispromovisao je ovaj singl. Veliki broj Jutjubera snimao je svoje reakcije gledajući potresan spot. Nakon nekoliko nastupa smanjio se doživjaj. Šteta, a tema je vrlo bitna.

1. „Green Light” – Lorde 

Prvi singl sa Melodrame nije u potpunosti prihvaćen od strane kritičara i fanova ove mlade umetnice. Nakon objave albuma shvatili smo da je prvi singl stvarno nešto potpuno različito od ostalih pesama. Da li će Lorde odneti Grammy za ovaj album, ostaje nam da saznamo 28. januara.

Budite slobodni da u komentarima navedete pesme od kojih ste vi više očekivali?

3 KOMENTARA